فصل سوم – تعطیلات و مرخصیها
ماده ۱۴ – در هر هفته روز جمعه روز تعطیل کارگران با استفاده از مزد میباشد چنانچه با موافقت کارگر روز معین دیگری در هفته به طور مستمربرای تعطیل تعیین شود روز مزبور در حکم تعطیل هفتگی خواهد بود.
تبصره – کارگرانی که روز جمعه کار میکنند یک روز دیگر از ایام هفته حق تعطیل با استفاده از مزد خواهند داشت.
به کارگران غیر نوبتی که روز جمعه را کار میکنند در صورتی که روز دیگری در هفته به آنان تعطیل داده شود سی و پنج درصد اضافه پرداخت خواهد شد و هر گاه با موافقت کارگر روز دیگری در هفته تعطیل داده نشود ۱۳۵ درصد اضافه بر مزد روزانه پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۵ – هر کارگر به ازای دوازده ماه کار حق ۱۲ مرخصی با دریافت مزد خواهد داشت در مورد کارگران کمتر از ۱۶ سال تمام مرخصی با استفاده از مزد ۱۸ روز در ازای دوازده ماه کار خواهد بود روزهای جمعه و تعطیل رسمی کارگری جزو ایام مرخصی کارگران محسوب نخواهد شد، روزهای تعطیلات رسمی با استفاده از مزد به قرار زیر است : روز عید نوروز – سیزده فروردین – عید کارگری – جشن مشروطیت – عاشورا – ۲۱رمضان -عید قربان – عید غدیر – میلاد اعلیحضرت همایونی -۲۸ صفر (رحلت حضرت رسول و شهادت حضرت امام حسن)
تبصره ۱ – مأخذ محاسبه مزد برای ایام تعطیل و مرخصی در مورد کارگرانی که در مقابل محصول کار خود مزد دریافت میدارند (کارمزد) عبارت از نصف حد متوسط کارمزد کارگر در آخرین سی روز کار خواهد بود در هر صورت این مبلغ نبایستی از حداقل مزد کمتر باشد.
تبصره ۲ – استفاده کارگر از تمام ایام مرخصی استحقاقی در هر سال الزامی است تاریخ استفاده از مرخصی با تراضی طرفین تعیین میشود. درصورت عدم توافق رأی شورای کارگاه قاطع است.
تبصره ۳ – در صورت ترک کار یا اخراج یا فوت کارگر و یا تعطیل کارگاه کارفرما موظف است مزد مدت مرخصی استحقاقی کارگر را که بر حسب تعداد ماههای خدمت به وی تعلق گرفته است پرداخت نماید.
اطلاعات این نوشته
شما میتوانید در صورت تمایل این پست را در شبکه های اجتماعی خود بازنشر دهید .