پل های ارتباطی هایسود

تمامی اطلاعات مورد نیاز ارتباط با ما را در زیر مشاهده و در صورت نیاز از هر کدام از روش های زیر میتوانید با ما در ارتباط باشید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

مالیات بر اشخاص حقوقی

آواتار خبرنگار هایسود
152 بازدید
مالیات اشخاص حقوقی

بررسی‌ها در ۹ ماهه ابتدایی امسال نشان می‌دهد دولت توانسته ۹۸ درصد از برآوردهای خود از «مالیات بر اشخاص حقوقی» در ۹ ماهه قانون بودجه ۱۴۰۲ را محقق کند.

تمامی راه هایی که دولت‌ها برای کسب درآمد دارند به سود جامعه نیست. چون می‌تواند باعث ایجاد تورم در جامعه شود. به همین دولت باید به سمت درآمدهای پایدار و مطمئن حرکت کند. مالیات مهمترین درآمد پایدار دولت‌ها است. دولت‌ها علاوه بر اینکه از این درآمد جهت پرداخت تعهدات خود استفاده می‌کنند، از آن برای کاهش نابرابری درآمدی و شکاف درآمدی میان ثروتمندان و فقرا نیز بهره می‌برند.

مالیات مهمترین درآمد دولت‌هاست که در دو دسته «مستقیم» و «غیرمستقیم» طبق‌بندی می‌شود. مالیات‌های مستقیم به خاطر این که به صورت مستقیم از درآمد اشخاص برداشت می‌شود «مستقیم» نامیده می شود. در طرف دیگر مالیات غیرمستقیم قرار گرفته که از جیب اشخاص به صورت مستقیم برداشت نمی‌شود. مثلا ممکن است با رفتن به یک کافه یا رستوران این مالیات را پرداخت کنید. به همین دلیل به این مالیات، «مالیات غیرمستقیم یا مالیات بر کالاها و خدمات» می‌گویند.

یکی از انواع مالیات مستقیم «مالیات بر اشخاص حقوقی» است. همانطور که از عنوان این مالیات پیداست این مالیات از شرکت‌ها دریافت می‌شود که این شرکت‌ها می‌توانند دولتی یا خصوصی باشند.

همانطور که توضیح داده شد این مالیات نوعی مالیات مستقیم تلقی می‌شود چرا که به صورت مستقیم از درآمد افراد برداشت می‌شود. به عنوان مثال زمانیکه یک شرکت دولتی یا خصوصی درآمدی را کسب می‌کند مجبور است به طور مستقیم مالیات درآمد خود را به سازمان امور مالیاتی بپردازد.

به صفحه مشاوره مالیاتی مراجعه کنید.

اما سوال اصلی اینجا مطرح می شود که عملکرد دولت در امر مالیات‌ستانی را چگونه می‌توان ارزیابی کرد؟ آشنایی با روند تصویب قانون بودجه و مالیات‌ستانی کمک شایانی به درک این مسئله می‌کند. به طور معمول قبل از شروع هر سال، رقم درآمد مالیاتی‌ای را که دولت‌ها قصد دارند وصول کنند در لایحه بودجه پیش‌بینی می‌کنند. بعد از تصویب این لایحه در مجلس و تبدیل آن به قانون، دولت خود را موظف می‌کند به آن عمل کند. یعنی مقدار درآمدی را که برای هر بند مالیاتی درنظر گرفته وصول کند. میزان تحقق این مالیات در طول سال می‌تواند عملکرد مالیاتی دولت را نمایان کند.

تازه‌ترین آماری که سازمان امور مالیاتی کشور منتشر کرده است نشان می‌دهد دولت توانسته تا پایان آذر ماه امسال ۹۸ درصد درآمدی را که از این محل در ۹ماهه قانون بودجه پیش‌بینی کرده بود محقق کند.

مالیات بر اشخاص حقوقی
مالیات بر اشخاص حقوقی ۳

وصول بیش از ۲۱۷ همت از مالیات بر اشخاص حقوقی

طبق آخرین آمار سازمان امور مالیاتی کشور، دولت توانسته در ۹ ماهه ابتدایی امسال بیش از ۲۱۷ هزار میلیارد تومان (همت) از محل «مالیات بر اشخاص حقوقی» کسب کند. درحالیکه که پیش‌بینی ۹ ماهه دولت در قانون بودجه ۱۴۰۲ از کسب درآمد از این محل حدود ۲۲۲ همت بوده است. به بیان دیگر یعنی دولت توانسته تا پایان آذر ماه امسال نزدیک به ۹۸ درصد درآمدی را که از این محل در ۹ماهه قانون بودجه پیش‌بینی کرده بود محقق کند.

این آمار نشان دهنده ی این است که عملکرد مالیاتی دولت در کسب درآمد از محل این مالیات مورد قبول بوده است. اما بررسی دقیق‌تر «مالیات بر اشخاص حقوقی» نیاز به بررسی دقیق‌تر اجزای این پایه مالیاتی دارد.

بیشتر فشار دریافت مالیات بر روی شرکت‌های غیردولتی

«مالیات بر اشخاص حقوقی» تشکیل شده از اجزای مختلفی است که بیشترین میزان تحقق آن مربوط به مالیاتی است که نهاد ها، بنگاه‌های اقتصادی و بنیادهای انقلاب اسلامی پرداخته اند. طبق آمار تحقق ۹ ماهه مالیاتی، درآمد حاصل از مالیات این بنگاه‌ها ۵۶.۷ درصد بیشتر از پیش‌بینی دولت در ۹ ماهه قانون بودجه ۱۴۰۲ محقق شده است. به عبارتی در قانون بودجه امسال رقمی که برای درآمد مالیات بنگاه‌های اقتصادی و نهادهای انقلاب در ۹ ماهه ابتدایی سال در نظر گرفته بودند معادل یک همت بوده که در این مدت به ۵۶.۷ درصد بیشتر یعنی ۱.۶۵ همت محقق شده است.

به صفحه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی مراجعه کنید.

همچنین دو رکن اصلی در «مالیات بر اشخاص حقوقی» وجود دارد ؛ «مالیات بر شرکت‌های دولتی» و «مالیات بر شرکت‌های غیردولتی». عملکرد دولت در مالیات ستانی از بخش غیردولتی بهتر از بخش دولتی بوده است به طوریکه نرخ تحقق مالیاتی در شرکت‌های غیردولتی معادل ۹۹.۳ درصد و نرخ تحقق مالیاتی در شرکت‌های دولتی در حدود ۷۸ درصد بوده است.

اطلاعات این نوشته

شما میتوانید در صورت تمایل این پست را در شبکه های اجتماعی خود بازنشر دهید .

اشتراک گذاری این پست:
نظرات ارزشمند شما در هایســـود

بدون دیدگاه برای پست " مالیات بر اشخاص حقوقی "
شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید